ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ..... το νέο βιβλίο της Γλυκερίας Γκρέκου.

Το καινούργιο της βιβλίο παρουσίασε η Γλυκερία Γκρέκου την πέμπτη το πρωί  στην παιδική γωνιά της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 Το παρουσίασαν παιδιά του 43 νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, σε άλλα παιδιά σχολείων της πόλης.

Αυτό όμως που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη  ,δήλωσε η συγγραφέας ,είναι πως στις 30 του Μάη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κάνουμε μια ωραία παρουσίαση στα παιδιά του σχολείου στο χωριό μου, και το γεγονός πως η εικονογράφηση είναι της συμπατριώτισσας της Ντίνας Γαζέτη προσωπική επιλογή της ίδιας της Γλυκερίας.





ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑΣ


Το βιβλίο αφορά ηλικίες 4-7 χρονών...
Πρόκειται για 24 ιστορίες, όσα και τα γράμματα. Σε αυτές τις ιστορίες ένα περίεργο μυρμήγκι, που δεν θέλει να πάει σχολείο, τρυπώνει σε ένα εργαστήρι μαγειρικής ό,που παιδιά ετοιμάζουν 24 ελληνικές συνταγές.
Κάθε ιστορία- γράμμα έίναι φτιαγμένη με πολλές πολλές λέξεις που αρχίζουν με το αντίστοιχο γράμμα. Σε κάθε ιστορία ο ήρωάς μας, ως ένα άξιο μυρμήγκι προσπαθεί να γευτεί και να μάθει, μπλέκει σε ιστορίες, βοηθάει, κάνει ζαβολιές, ερωτεύεται,κινδυνεύει, αλλά στο τέλος τα καταφέρνει...
Χωρίς να το καταλάβει, όταν οι περιπέτειες φτάνουν στο τέλος, αντιλαμβάνεται πως εκτός από όσα έζησε και γεύτηκε έμαθε και να συλλαβίζει. Και όχι μόνον αυτό αλλά...



Στιγμές απο την παρουσίαση του βιβλίου:








Δείτε και μερικά δείγματα απο την εικονογράφηση της Ντίνας Γαζέτη!



 





ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ   ΓΛΥΚΑ.......


Περισσότερα για την Γλυκερία Γκρέκου ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου