ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ



Σε πείσμα των καιρών έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση κάποιοι αντέχουν …

Συγκεντρώνοντας τις φωτογραφίες και τα σχόλια για την δημοσίευση που ακολουθεί το πιστεύω ακόμα περισσότερο.
Όταν στον καιρό τις κρίσης –οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής, αξιών-στο Λιβάδι για ένα μήνα αρκετοί αθόρυβα ή όχι δουλεύουν για να δείξουν στους συντοπίτες  πως υπάρχει και ένας ακόμη δρόμος ,αυτός της προσφοράς προς τον απέναντι προς το κοινωνικό σύνολο ,έ ναι τότε κάποιοι αντέχουν και ακόμη δεν το έχουν βάλει κάτω…ο χρόνος θα δείξει.
Δεν ξέρω  αν αυτές οι προσπάθειες αντέχουν ακόμη γιατί είναι οι ισχυρές πλέον οι ρίζες του Εξωραϊστικού κατά κύριο λόγο αλλά όχι μόνο ή συνεχίζουμε από κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων….

Ελπίζω ο ποιητής  Ντίνος Χριστιανόπουλος    να έχει δίκιο:

                        Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε
                        όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος.
             (Μικρά ποιήματα από τη συλλογή ''Το κορμί και το σαράκι'')

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε στο Λιβάδι…









20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ



Το πανηγύρι του προφήτη Ηλία –του δικού μας Αγιου Λιά-, το πανηγύρι τον ξενιτεμένων όπως το θυμούνται οι παλαιότεροι αναβίωσε για ακόμη μία χρονιά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος  ,φέτος σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Εκτός από τα σουβλάκια ο κόσμος μετά τη λειτουργία απόλαυσε και το χορευτικό της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, καλεσμένο από τον ΕΣΛ.
Ξεχωριστό χρώμα στο πανηγύρι έδωσαν οι καβαλάρηδες και η κατάβαση τους  από το μοναστήρι με την εικόνας του Αγίου συνοδεία μουσικών οργάνων .











27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΖΟ

 Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση στον Πολέζο  που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του καλοκαιριού ,το ρυθμό έδωσαν για άλλη μια φορά τα Λιβαδιώτικα κλαρίνα που λόγο της θέσης της εκδήλωσης ή ηχώ των τραγουδιών  τους ταξίδευε σε όλο το χωριό...
Μια μικρή γεύση σας μεταφέρουν οι φωτογραφίες από την εκδήλωση (αυτό που δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε είναι η διάθεση για γλέντι που κράτησε μέχρι της πέντε (5) τα ξημερώματα σ τσιάφια τσι ατσιά βάλια...)












11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ κ.Κ.ΠΡΟΚΟΒΑ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Ζαννείου-αλλά απο απόδημους κυρίως Λιβαδιώτες-έγινε απο τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης η παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων του κ.Κ. Προκόβα απο τους κ. Νίκο Βαρμάζη  πανεπιστημιακό της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., και φιλόλογο και τονκ. Γιώργος Συνεφάκη  πανεπιστημιακό της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., αρχιτέκτων-πολεοδόμο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου.






























12-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 3Χ3
Για Τρίτη χρονιά το γήπεδο του μπάσκετ κάθε απόγευμα γέμιζε με ‘’επίδοξους’’ μπασκετμπολίστες κάθε ηλικίας… Αγωνίστηκαν πάνω από 150 αθλητές με τις πιο απίθανες ομάδες που δημιούργησαν οι ίδιοι όπως:θεριστές-άμπαλοι κ.ά.
Στα τσιμέντα του γηπέδου ίδρωσαν από πιτσιρικάδες που κοιμούνται και ξυπνάνε με μια μπάλα στα χέρια μέχρι μεσήλικες που προσπαθούν να αποβάλουν τα τσίπουρα από τον πλάτανο και να μειώσουν τους δείκτες της χοληστερίνης τους  και φυσικά  (ημι)επαγγελματίες αθλητές.
Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2011 συνεχίστηκε φέτος με διοργανωτές τους Γκαβοτάσιο Σωτήρη , Δαμαλή Γιάννη,και Καψάλη Κώστα.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια νομίζω πως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους απονείμουμε …



























 13 &16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 Για μια ακόμη χρονιά το προαύλιο του Ζαννείου γεμίζει με παιδικές φωνές και λιλιπούτειους ηθοποιούς.
Όταν ο Νίκος και ή Λόλα ξεκινούσαν το ταξίδι του παιδικού θεάτρου το 1986 έπρεπε να περάσουν δέκα χρόνια για να παραλάβουν την σκυτάλι ο Σούλης και οι Μαρίες και αμέσως μετά ο Γιάννης και η Πέλλα.Το 2000 είναι η σειρά του Λεωνίδα και λίγο αργότερα θα συνεχίσουν ο Γιώργος και η Μαρία.Η επόμενη γενιά απο πέρσι βρίσκεται ήδη στο Ζάννειο η  Έλενα, η Έυα, η Κατερίνα και η Φανή έχουν την περσινή εμπειρία έχουν πάρει το βάπτισμα...
Φέτος την ομάδα συμπληρώνει η Μαρίνα και η άλλη Έυα και μας παρουσιάζουν τις περιπέτειες του σκανδαλούλη .
 Αν και το ΜΠΡΑΒΟ στα κορίτσια μοιάζει πολύ λίγο μπρος τις αγκαλιές και τα μάτια των παιδιών γεμάτα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που πρόσφεραν στις ΄΄κυρίες΄΄ τους εμείς οφείλουμε να το ξαναεπαναλάβουμε ΜΠΡΑΒΟ !!!! κορίτσια ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!



































 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΤΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΙ



Ο Αθλητικός Σύλλογος ΄΄αγωνίζεται΄΄ να σταθεί στο γήπεδο και οργανωτικά –διοικητικά η έλλειψη γηπέδου είναι σαφώς τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια του. Το πάρτυ στο Σάλτσι δεν ξέρω αν έδωσε οικονομική ανάσα έδωσε όμως την ευκαιρία για μια μουσική απόδραση  κάτω από τα πλατάνια του Σάλτσι. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από την συγκεκριμένη εκδήλωση παρά μόνο την αφίσα .(εάν κάποιος αναγνώστης έχει και θέλει μπορεί να μου τις στείλει για ανάρτηση)  



17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ κ.Β.ΜΟΣΧΗ
 
Όταν ένας συγγραφέας γράφει ένα μυθιστόρημα που αφορά την γενέθλια γη ,το Λιβάδι ,που γνώρισε από αφηγήσεις των παππούδων του και αποφασίζει να κάνει σημειολογικά την πρώτη παρουσίαση στον τόπο που αισθάνεται πως οι ρίζες του είναι ακόμη εκεί ο Εξωραιστικός Σύλλογος δεν μπορεί παρά να είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια…



























17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΟΡΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Ο καλός καιρός έκανε το χατίρι στον Εξωραϊστικό Σύλλογο τα μέλη και τους φίλους του χαρίζοντας τους μια υπέροχη βραδιά με Αυγουστιάτικο φεγγάρι στον προαύλιο χώρο των σχολείων.
Ένα δεύτερο ταμείο για την εξυπηρέτηση του κόσμου και λίγη περισσότερη ώρα να απολαμβάναμε τα χάλκινα η βραδιά θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερη…
































18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
Μια ευχάριστη βραδιά επεφύλαξε ο μικρός Παύλος Σιδηρόπουλος (γιος της Βάσως Καψάλη) σε όσους γέμισαν το Ζάννειο το απόγευμα της Κυριακής σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο.
Το ταλέντο και η μαεστρία πίσω απο τον μπερντέ του μικρού καραγκιοζοπαίχτη δημιουργούν προσμονή για την επόμενη παράσταση....


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου