ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Καλό ταξίδι μπαμπά...

Σήμερα το πρωί πήρε το «μεγάλο δρόμο» (λό κάλια τσια μάρια) ο Σάκης Μητώνας  ή Σάκη αλί Ανθηνούς ….
Ενεργό μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου από την ίδρυση του και δοσμένος στον Σύλλογο ψυχή και σώμα. Υπηρέτησε τον Σύλλογο από όποια θέση και όποτε χρειάστηκε και τα μέλη του τον τίμησαν με την θέση του προέδρου. Επί θητείας του έγινε η μεταφορά και τα εγκαίνια στο σημερινό Πολιτιστικό κέντρο και δόθηκε στην αίθουσα το όνομα του αείμνηστου συνοδοιπόρου του Βαγγέλη Καρατζήκα.


Χρόνιος αιμοδότης,  κατ’ επανάληψη μέλος  των διοικητικών συμβουλίων των  συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, μέλος της ομάδας κατοίκων για διανομή οικοπέδων την δεκαετία του 80 ,ενεργό μέλος του δασεργατικού συνεταιρισμού Λιβαδίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μπροστάρης σε όλες τις συλλογικές προσπάθειες για το καλό του τόπου.
Ακούραστος εργάτης γης , άνθρωπος του μόχθου εργάστηκε όπου έβγαινε το μεροκάματο, δασεργάτης , κυρατζής, στην μεταφορά ως αχθοφόρος-χαμάλης  ( άχυρου, τριφυλλιού, λιπασμάτων, στις ελιές τα πορτοκάλια ή τα καπνά)  και σερβιτόρος σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά της πλατείας στα πανηγύρια και όχι μόνο.
Άνθρωπος της πιάτσας της πλατείας , της παρέας του γλεντιού του χορού και φυσικά του τσίπουρου…
Άξιος οικογενειάρχης , σύζυγος , πατέρας, και παππούς…
Καλό ταξίδι μπαμπά…
Θα φανούμε αντάξιοι του ονόματος σου της κληρονομιάς που μας αφήνεις…
Γιώργος ΑΘ. Μητώνας

Υ.Γ.  Θέλοντας να κάνουμε έμπρακτα πράξη αυτό που τόσα χρόνια μας έμαθε ο πατέρας και σύζυγος  Σάκης είχαμε αποφασίσει να προσφέρουμε ζωή μετά τον χαμό του αλλά δεν προλάβαμε και δεν γινόταν .

Αποφασίσαμε αντί για στεφάνια τα χρήματα να δοθούν στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδιού ή την εφημερίδα «ΛΙΒΑΔΙ»  και αυτό ζητήσαμε από γνωστούς, συγγενείς και  φίλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου