ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

10 σκέψεις για την πτώχευση ..

10 σκέψεις για εσένα που φοβάσαι την πτώχευση και την έξοδο από την ευρωζώνη. Σε σένα που συνεχίζεις να πιστεύεις στον κοινοβουλευτισμό, αλλά και ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας περνάει μέσα από αυτήν την Ε.Ε.

  1. Το επιχείρημα ότι η χώρα θα καταστραφεί αυτομάτως με την εξίσου αυτόματη χρεοκοπία λόγω άρνησης του Μνημονίου σημαίνει ένα από τα δύο: είτε η κυβέρνηση είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο “αστοχίας”, είτε σκόπιμα θα διαλύσει τη χώρα αν περάσει το “όχι”. Σε κάθε περίπτωση, ο αυτοματισμός είναι ένα τεράστιο ψέμμα.
  2. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, στέλεχος του τραπεζικού κατεστημένου, επιστράτευσε ακόμη και το “γάλα των παιδιών” σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού. Σου λέει κάτι αυτό;
  3. Η ενδεχόμενη άρνηση στο εν λόγω Μνημόνιο είναι έκφραση (οριακής) δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Δεν είναι χρεοκοπία.
  4. Δεν υπάρχει αυτόματη έξοδος από το ευρώ. Δεν υπάρχει καν διαδικασία εξόδου από την ευρωζώνη, ακόμη και με τη βούληση του ίδιου του κράτους που θέλει να αποχωρήσει. Άρα η αυτόματη επιστροφή στη δραχμή είναι μία προπαγανδιστική (και γελοία) άσκηση τρομοκρατίας.
  5. Ακόμη και σε περίοδο πολέμου η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του Κράτους. Η παραδοχή ότι τη Δευτέρα θα κοπεί το ρεύμα, θα εκλείψει το πετρέλαιο, θα σταματήσουν οι πληρωμές μισθών/συντάξεων, θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ κ.λπ. είναι στην πράξη ωμή ομολογία ότι ο κ. Παπαδήμος και το επιτελείο του θα κάνουν όλες αυτές τις φοβερές πράξεις. Με δική τους εντολή.
  6. Το Μνημόνιο δεν έχει ούτε μία αναφορά στην αποφυγή της χρεοκοπίας. Δεν δεσμεύεται γι’ αυτήν. Με δεδομένη την εμπειρία του “Μνημονίου 1”, ένα ενδεχόμενο “ναι” δεν σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Χρεοκοπία που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
  7. Η άρνηση αυτού του Μνημονίου δεν σημαίνει άρνηση σε κάθε “μνημόνιο”, αλλά επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ανάγκασε την κυβέρνησή σου να διαπραγματευτεί για σένα. Δεν το έκανε ποτέ και το έχει ομολογήσει.
  8. Η αξιοπιστία του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών είναι μηδενική. Γιατί να τους πιστέψεις τώρα; Έως πριν λίγες ημέρες επαναλάμβαναν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Όχι μόνο θα υπάρξουν και μέτρα και μειώσεις μισθών, αλλά προβλέπονται από το Μνημόνιο και τα μελλοντικά μέτρα.
  9. Οι πιέσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό από το εσωκομματικό παιχνίδι των ηγετών Γερμανίας και Γαλλίας. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, αν θεωρήσουν ότι τους εξυπηρετεί για το κομματικό τους παιχνίδι, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε χρεοκοπία. Είτε με, είτε χωρίς Μνημόνιο.
  10. Διάβασε όσο προλαβαίνεις το Μνημόνιο και κυρίως τη Δανειακή Σύμβαση. Παρατήρησε ότι δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, αλλά αποκλειστικά για το μέλλον των δανειστών. Όχι μόνο δεν σε εξασφαλίζει, αλλά είναι σχεδιασμένο για να σε εξοντώσει.
http://parallhlografos.wordpress.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου