ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι προκριθέντες του 28ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας


Όλα είναι έτοιμα για το 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, από 9 έως 18 Μαρτίου 2012, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας – ΔΗΚΕΚ.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον σκηνογράφο – ζωγράφο Τάσο Ζωγράφο, τον φίλο του Φεστιβάλ Θεάτρου, τον φίλο της Καρδίτσας, που έφυγε από τη ζωή πέρυσι τον Μάρτη, κατά τη διάρκεια του 27ου Φεστιβάλ. Ο Τάσος Ζωγράφος έχει στελεχώσει δεκάδες φορές την Κριτική Επιτροπή και με τις προτάσεις και τις υποδείξεις του πάντα μας βοηθούσε να γινόμαστε καλύτεροι, ενώ, πάνω από όλα, αποτελούσε κομμάτι της καρδιάς μας. Γι ΄ αυτό και το 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας αφιερώνεται στη μνήμη του, σε μια ελάχιστη ένδειξη τιμής.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το θεατρόφιλο κοινό της πόλης και γενικότερα της Θεσσαλίας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής 8 ερασιτεχνικούς θιάσους στο διαγωνιστικό μέρος, θιάσους που μας έρχονται από κάθε γωνιά της χώρας αφού, για άλλη μια φορά, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα τιμητικά αφιερώματα σε γνωστούς και αγαπημένους ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
Πολλές και σημαντικές θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, όπως επίσης θα διεξαχθούν και τα καθιερωμένα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς που πάντα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σε ό, τι αφορά δε στα βραβεία, η Κριτική Επιτροπή, που θα αποτελείται από αξιόλογες προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου, θα επιλέξει τρία βασικά βραβεία (Καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας και Επιλογής Κειμένου) και δέκα τιμητικά (Πρωτότυπου Κειμένου, Α ΄ Γυναικείου Ρόλου, Α ΄ Ανδρικού Ρόλου, Β ΄ Γυναικείου Ρόλου, Β ΄ Ανδρικού Ρόλου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Επένδυσης, Προγράμματος).
Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30μμ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.
Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και οι συνδιοργανωτές της σας καλούν όλους κοντά τους, στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, στο 28ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.
Οι προκριθέντες

Σε ό,τι αφορά στους συμμετέχοντες, η Επιτροπή Θεάτρου, μετά τη σχετική της συνεδρίαση, προέκρινε τους εξής :
> Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) με το έργο «Ποιος σκότωσε τον William;» - Μια κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Μπαμπούνη
> Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων – Θεατρικό Εργαστήρι με το έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» - «Δεν λιγοστεύει η σιωπή με μια λέξη». Δύο κείμενα των Χωλλ Μίντλμας και Ιάκωβου Καμπανέλλη
> Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες» Ν. Μάκρης Μαραθώνα με το έργο «Εφτά λογικές απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη
> Θεατρική Ομάδα Πάτρας «ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ» με το έργο «Ποια Ελένη» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου
> Θεατρική Μηχανή Καβάλας με το έργο «AUTO STOP»
>Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου «Γεωργάκης Ολύμπου» με το έργο «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
> Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Παρακαλώ … ας μείνει μεταξύ μας» των Ρήγα – Αποστόλου
      >Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με το έργο «Άγγελος Κυρίου»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου