ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης-Καβαλάρηδες ΛιβαδίουΣτις μέρες της  απελευθέρωσης του Λιβαδίου το 1912 είχαν την ευκαιρία να μεταφερθούν σήμερα όσοι Λιβαδιώτες , αλλά και φίλοι  του σύλλογου  Λιβαδιωτών  Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην λέσχη του συλλόγου.
Μετά από χρόνια συλλογής στοιχείων ,με επιτόπιες έρευνες αλλά και από πολλές μαρτυρίες Λιβαδιωτών  ο Λάζαρος Χατζής και οι Καβαλάρηδες Λιβαδίου παρουσίασαν ένα άρτιο οπτικοακουστικό σύνολο που παρουσιάζει την απελευθέρωση του Λιβαδίου μέσα από  εικόνες ,χάρτες, και σχεδιαγράμματα αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που συνέλεξαν από τα σημεία των μαχών.
Μια άριστη  δουλειά με πολύ μεράκι και κόπο, ένα ιστορικό ντοκουμέντο θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος , που έρχεται να φωτίσει  μια ιστορική στιγμή για το Λιβάδι και να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Τα συγχαρητήρια  μας  στον Λάζαρο Χατζή τους Καβαλάρηδες του Λιβαδίου αλλά και σε όλους τους συντελεστές της ταινίας…Το βίντεο που ακολουθεί είναι τραβηγμένο κατά την διάρκεια της προβολής και σκοπό έχει να δώσει μια μικρή γεύση από την ταινία… συγχωρέστε την κακή εικόνα λήψης … 


Άλλο ρεπορτάζ για την προβολή της ταινίας ΕΔΩ-Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου