ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης-Παρουσίαση βιβλίων του κ. Κώστα Προκόβα


Παρουσίαση των νέων βιβλίων του καθηγητή μας


κ. Κώστα Προκόβα,


 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων


του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,


Τετάρτη 27-11-2013 και ώρα 19.00 μμ.



 


Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος»


Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των προσπαθειών του για την καταγραφή και προβολή της λαογραφικής ιστορίας και κουτσοβλαχικής γλώσσας του Λιβαδίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως είναι έτοιμες δύο νέες εκδόσεις :

1.Τα παιδιά της μνημοσύνης (δεύτερη έκδοση συμπληρωμένη και αναθεωρημένη) του καθηγητή μας κ. Κώστα Προκόβα

 2.Τα τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου ,του καθηγητή μας κ. Κώστα Προκόβα και του καθηγητή Γλωσσολογίας του ΑΠΘ κ. Νίκου Κατσάνη

Βιβλία που για άλλη μια φορά ο κ. Κώστας Προκόβας παραχώρησε τα πνευματικά τους δικαιώματα στο Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης και αφήνει κληρονομιά σε όλους όσους γεννήθηκαν, ζουν, κατάγονται ή έχουν στη καρδιά τους το Λιβάδι Ολύμπου. Η έκδοσή τους ολοκληρώθηκε χάρη στην ευγενική συμβολή του κ. Δημήτριου και της κ. Άρτεμις Ζάννα καθώς και του κ. Αστέριου Μεταξιώτη.

Η επίσημη παρουσίαση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης , την  οποία παραχώρησε ευγενικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 μμ. Τα βιβλία θα προλογίσει εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος κ. Αλέξιος Κουτσιάης και θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Φιλοσοφικής ΑΠΘ και επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής κ. Δημήτριος Λυπουρλής και ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  κ. Αχιλλέας Καψάλης .


 
Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας.
Με εκτίμηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου