ΓΙΑΤΙ:

..όσες κι αν χτίζουν φυλακές

κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νούς μας είναι αληταριό

που όλο θα δραπετεύει...

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ...

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου,που ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική το 1918 γίνεται θεατρικό έργο και παρουσιάζεται στην Θεσσαλονίκη από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο θέατρο «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους.

 Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας.

 Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν τη φύση, την επιβίωση, το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως την προσφορά...
Το κείμενο εξυμνεί την ελληνική ύπαιθρο, με στόχο τη μύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα ,προωθούνται  πανανθρώπινες αξίες και αρετές - φιλία, συνεργασία, αυτογνωσία, θάρρος, οικολογική ευαισθησία ,συντροφικότητα ...

Στην παράσταση συμμετέχει και η δικιά μας ( με ή χωρίς εισαγωγικά ) κάτοικος Λιβαδίου   κ.Γιούλη Βάλλα (που παίζει τους ρόλους της «Φωτεινής», «Αφρόδω», «Κότα», «Δασοφύλακας» κ.ά) και είναι εξαιρετική!!!!!!!




Να πάτε ....έτσι απλά!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου